Overstappen stap voor stap

Overstappen naar een andere leverancier lijkt ingewikkeld maar is dat niet. Op EnergieOverstap.net kunt u snel en gemakkelijk energie vergelijken en direct overstappen naar een andere energieleverancier. Onderstaande stappen geven aan hoe overstappen in zijn werk gaat.

Stap 1: Aanvraag van uw energiecontract

EnergieOverstap.net zorgt ervoor dat u gratis en zonder gedoe kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier.  Zodra uw aanvraag binnen is zullen wij deze direct doorzetten naar uw nieuwe energieleverancier.

Stap 2: Bedenkingstijd op uw overstap

Binnen 2 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen kunt u een welkomstbrief tegemoet zien van uw nieuwe energieleverancier. Dit is het moment dat u 14 dagen bedenktijd krijgt om van uw keuze af te zien. Deze bedenktijd is wettelijk geregeld, uw nieuwe energieleverancier kan hier niet van afwijken. Na de 14 dagen bedenktijd wordt u aangemeld als nieuwe klant.

Stap 3: Meterstand doorgeven.

Uw nieuwe energieleverancier wil graag weten wat uw huidige meterstand is. U ontvangt een meterstandkaart met het verzoek om de huidige standen door te geven. De oude energieleverancier zal hier een bevestiging van krijgen zodat deze de eindnota van uw energieverbruik kan opmaken.

Stap 4: U gaat energie besparen

Dit is het moment dat alles is geregeld. Uw nieuwe energieleverancier heeft een nieuwe schatting gemaakt van uw verbruik en zal daar het voorschotbedrag op aanpassen.

overstappen-energieleverancier