Overstappen van energieleverancier

Energie123.nl is dé onafhankelijke energie vergelijker van Nederland. Energie123.nl maakt het voor u mogelijk om energieleveranciers te vergelijken op verschillende criteria en vervolgens direct over te stappen. Hiermee kunt u honderden euro’s per jaar besparen.

Stap 1: Aanvraag van uw energiecontract

Energie123 zorgt ervoor dat u gratis en zonder gedoe kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Zodra uw aanvraag binnen is zullen wij deze direct doorzetten naar uw nieuwe energieleverancier.

Stap 2: Bedenkingstijd op uw overstap

Binnen 2 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen kunt u een welkomstbrief tegemoet zien van uw nieuwe energieleverancier. Dit is het moment dat u 14 dagen bedenktijd krijgt om van uw keuze af te zien. Deze bedenktijd is wettelijk geregeld, uw nieuwe energieleverancier kan hier niet van afwijken. Na de 14 dagen bedenktijd wordt u aangemeld als nieuwe klant.

Stap 3: Meterstand doorgeven.

Uw nieuwe energieleverancier wil graag weten wat uw huidige meterstand is. U ontvangt een meterstandkaart met het verzoek om de huidige standen door te geven. De oude energieleverancier zal hier een bevestiging van krijgen zodat deze de eindnota van uw energieverbruik kan opmaken.

Stap 4: U gaat energie besparen

Dit is het moment dat alles is geregeld. Uw nieuwe energieleverancier heeft een nieuwe schatting gemaakt van uw verbruik en zal daar het voorschotbedrag op aanpassen.

Overstappen energieleverancier